Ruim 25 jaar vakmanschap

 

 


Chiel Hendriks

 

Ik ben in 1992 met Nobilia begonnen aan de Oudegracht 224. Na de Vakschool Schoonhoven waar ik goud- en zilversmeden heb gedaan, heb ik eerst ervaring opgedaan bij verschillende andere edelsmeden. Ik werk altijd met plezier en energie en zit vol nieuwe ideeën voor de leukste en spannendste sieraden voor Nobilia.

 

Niet speciaal één sieraad maar wel het zetten van een steen. Als je een perfecte zetting hebt gemaakt is het elke keer weer een geweldig gevoel.

 

Het mooiste sieraad om  te dragen is mijn Ventura Globe horloge, een horloge voor kenners en verzamelaars.


Peter Ebbeling

 

Ik ben Peter Ebbeling en heb mijn opleiding tot goudsmid op 28 juni ’95 in Schoonhoven voltooid.

 

Een echt favoriet sieraad om te maken heb ik niet. Wat ik leuk vind is het meedenken over ideeën en de ontwikkeling van nieuwe modellen.

 

Ik draag zelf geen sieraden, ik hou van klassieke horloges. Ik heb een oude Omega automaat van ruim 40 jaar oud en die loopt nog steeds perfect. Wat ik belangrijk vind is dat ik andere mensen gelukkig kan maken met mooie sieraden.


Sanne Maat

 

In 1994 ben ik begonnen met de opleiding tot goudsmid in Amsterdam. Na acht jaar fulltime als goudsmid gewerkt te hebben, ben ik bij Nobilia de link tussen winkel en atelier. Ik vind het een uitdaging om de winkel op rolletjes te laten lopen en ik adviseer klanten graag bij de aankoop van een nieuw sieraad.

In mei 2019 ben ik geslaagd voor de opleiding tot register-taxateur in juwelierartikelen van na 1952 en ik vind het fantastisch om me zo te kunnen blijven verdiepen in ons prachtige vak.

 

Qua sieraden is de Artist-hanger van Niessing mijn huidige favoriet. Diamanten liggen als dauwdruppels op het Niessingsnoer, echt prachtig.


Bekijk de sieraden van Nobilia

Oudegracht 188

3511 NP Utrecht

030 2321282

 

info@nobilia.nl